Mijn Methodiek

Mijn methodiek is gericht op gezinnen (moeders/vaders) of individuen die met hun emoties vastlopen in hun relatie, opvoeding, werk of in een andere context. Ik zie veel mensen zoeken naar wie ze zijn, hun emoties wegstoppen en mechanismen ontwikkelen om in deze maatschappij te overleven. Ik zie vrouwen vastlopen in hun moederschap en niet snappen wat hun rol en invloed als moeder daadwerkelijk is. Ik zie mannen moeite hebben om hun rol en invloed als vader invulling te geven zoals ze dat graag willen.

In mijn coaching ben ik in staat om, vanuit een holistische methode, samen met jou op zoek te gaan naar jouw licht, jouw vonk als mens. Ik heb hier een driestappen methodiek voor ontwikkeld, KEY (oftewel het vinden van jouw sleutel om je eigen deur te openen zodat jouw licht naar buiten kan.)

 

  1. K = Kwetsbaarheid

“God places the heaviest burden on those who can carries it’s weight” (Reggie White)

In deze fase onderzoeken we jouw hulpvraag en waar jouw hulpvraag vandaan komt. Hiervoor start je met het thema kwetsbaarheid, wie ben jij in al je kwetsbaarheid?

We onderzoeken hoe jij jezelf emotioneel en rationeel gevormd hebt, en wat voor invloed dit heeft op je gedrag. Ook onderzoeken we waar dit vandaan komt en welke patronen jij (on)bewust hebt meegekregen van je (voor)ouders. Je gaat ontdekken hoe deze patronen in verbinding staan met je hulpvraag. Je zult gaan snappen WAAROM bepaalde patronen zijn ontstaan, waarom ze belangrijk voor je waren, en het effect als je bepaalde patronen zal loslaten. Het doel is om je kwetsbaarheid te gaan zien als je kracht.

  1. E = “Eigenwaarde”

“You either walk inside your story and own it, or you stand outside your story and hustle for your worthiness”(Brene Brown)

In de tweede fase ga je op zoek naar wat jouw Eigen Waarden zijn. Nu je weet dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt en kan kiezen wie je wilt zijn, gaan we in deze fase op zoek naar welke waarden jouw eigenwaarde vormen. Als je helder helpt welke waarden je wilt leven, en vooral ook je WAAROM helder krijgen, dan krijg je ook helderder op welke momenten het je niet lukt om deze waarden vol te houden. In deze fase krijg je verschillende oefeningen om steeds helderder te krijgen welke basiswaarden voor jou belangrijk zijn, en waar je geen concessies in wil doen. Je creëert letterlijk jouw eigenwaarden, om een sterke basis te hebben in jouw leven.

  1. Y = Your Own Light

“As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same”(Nelson Mandela)

In deze fasen ga je jouw Eigenwaarde omzetten in licht, en ga je leren hoe je jouw licht kan laten schijnen, in welke situatie, context of relatie je je ook bevindt. Of je nou op je werk bent, bij je familie, in je relatie/gezin, in de opvoeding van je kinderen.

Vaak laten we de omgeving bepalen dat we niet in onze Eigenwaarde kunnen blijven. Hoe helderder je jouw Eigenwaarde hebt, hoe makkelijker het is om jouw Eigenwaarde vast te houden, in welke situatie je ook bevindt. En dit is de voorwaarde om uiteindelijk jouw echte Self te zijn en je licht te laten schijnen. In deze fase krijg je oefeningen mee om je steeds bewuster te maken welke omstandigheden ervoor zorgen dat je jezelf afsluit, en hoe je je weer kwetsbaar op kan stellen, om vervolgens vanuit je Eigenwaarde je licht te laten schijnen.

Als je deze fases doorlopen hebt, heb jij jouw eigen sleutel (KEY) om de deur te openen en je licht te laten schijnen. Geen enkele situatie, omstandigheid of omgeving zal hierin in de weg staan.