Mijn zoektocht naar mijn ‘Licht’

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met de vragen: waarom doen mensen wat ze doen? Wat beweegt mensen? En hoe verhoud ik mij daartoe? Wie ben ik eigenlijk? Om deze vragen te beantwoorden keek ik in de eerste plaats naar mijn familie en probeerde ik antwoord op deze vragen te krijgen. Vervolgens ging ik een studie psycho-sociaal werk doen en kreeg ik theoretische antwoorden op mijn vragen. Maar het bracht ook nieuwe vragen met zich mee, zoals waarom hebben mensen zoveel pijn? Waarom doen mensen elkaar pijn? En opnieuw, hoe verhoud ik mij daartoe?

Vervolgens ging ik werken in de psychiatrie, verslavingszorg, en met mensen die dakloos zijn. Hier werd/word ik dagelijks geconfronteerd met deze menselijke pijn. Ik kwam erachter dat dit in de kern altijd gevolgen zijn van het niet kunnen uiten van de juiste emoties, simpelweg omdat we dit niet leren. We leren helaas nog niet om onze emoties, op een juiste manier te uiten om ze vervolgens een plek te geven en/of los te kunnen laten. We leren nog niet om te onderzoeken waar onze pijn vandaan komt, zodat we het gevoel kunnen snappen en op die manier een plek kunnen geven. En wat ik zie is dat we in plaats daarvan de pijn vervangen voor iets anders, met alle gevolgen van dien.

Ik ging me vervolgens verdiepen in religies, omdat veel mensen daar steun uit halen. De vragen die daaruit kwamen, leidden tot het besef dat pijn in iedere religie, cultuur, afkomst aanwezig is en van generatie op generatie wordt doorgegeven. Pas toen ik zelf moeder werd, begon ik steeds meer te realiseren dat ik het anders wil doen (ook al had zoveel ervaring en kennis, ik deed hetzelfde). Ik wil een rol spelen in het helen van pijn, het helen van trauma, zodat ik en mijn omgeving meer in liefde en licht kan leven. Maar waar moet ik beginnen? Hoe maak ik dit concreet? In de eerste plaats bij mezelf. In gesprek met mijn omgeving, familie en vrienden, ontdek ik waar mijn trauma vandaan komt, wat ik heb meegekregen van generatie op generatie, om te snappen waarom ik doe wat ik doe. Als ik dat snap dan kan ik de keuze maken om het anders te doen.

Mijn belangrijkste gesprek is mijn gesprek met God geweest, want alleen bij Hem kan ik echt vinden wie ik ben, welk licht Hij in mij geplaatst heeft en waarom.  Nu ik weet wat mijn licht is, wil ik jou begeleiden in het licht wat in jou geplaatst is.

 

De waarden in mijn coaching

Het vergroten van jouw licht bij mensen door ervaring en bewustwording van vier belangrijke begrippen: Leven in Vertrouwen/Geloof, leven vanuit een Holistisch besef, en leven in Gelijkwaardigheid met alles om ons heen, waarin je zelf Verantwoordelijk bent voor jouw (re)acties en Liefde je basis is.

 

Certificering

In 2004 ben ik afgestudeerd voor de Bacheloropleiding Pedagogiek, en gecertificeerd als Agogisch & Psychosociaal Therapeut. Sindsdien ben ik werkzaam in het onderwijs (geven van interculturele communicatietrainingen), de psychiatrie, verslavingszorg en voor de (ex)dak- en thuislozen doelgroep, waarin ik mij door de jaren heen gespecialiseerd heb als reïntegratiecoach voor jongeren die geen stabiele woonsituatie hebben, en vaak psychisch instabiel zijn, of te maken hebben met gedragsproblematiek.

Sinds 2020 ben ik officieel gecertificeerd als Lifecoach en heb ik mijn eigen coachingsmethodiek ontwikkeld, KEY.

Daarnaast heb ik, door mijn interesse in godsdiensten, een Master Islam in de Moderne Wereld gedaan aan de Universiteit van Utrecht.