Een persoonlijk Pinksterverhaal

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 14:50

Het christendom speelt van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven. Mijn moeder, die zelf een streng christelijk-gereformeerde opvoeding heeft gehad, heeft mijn broertje en mij altijd naar christelijke scholen laten gaan waar ik kennismaakte met het verhaal van de Bijbel, mijn oma las de Bijbel aan tafel voor, en mijn opa nam ons als kind mee naar de kerk op de christelijke feestdagen. Voor mij als kind hing er altijd een sobere sfeer omheen, en ik vond het moeilijk om de verhalen te volgen, waardoor ik vaak afdwaalde naar voor mij interessantere verhalen, mijn droomwereld, en liet ik het verhaal van Jezus aan mij voorbij gaan. Ik ging braaf mee naar de kerk, hield mijn mond als er werd voorgelezen uit de Bijbel, maar zat tegelijkertijd in mijn eigen wereld.

Tijdens mijn puberteit kreeg God een eigen betekenis voor mij, ik had de Bijbel en de Kerk niet nodig voor een gesprek met God, iedere avond als ik in bed lag, ging ik in gesprek, soms ook in discussie, maar ik wist dat Hij er altijd was. Toch vocht ik nog tegen Hem, erkende Hem niet altijd voor wat Hij echt was, en wilde ook niet altijd luisteren. Dit kwam omdat ik luisterde met mijn hoofd, in plaats van mijn hart. Ik wilde verklaringen hebben, snappen waarom Hij soms niet ingreep als ik vond dat Hij dat wel moest doen, weten waarom bepaalde onrecht plaatsvond en God niks deed.

Als adolescent zocht ik betekenis, waarom ben ik op aarde, wat is mijn taak, en wist al gauw dat ik niet met de grijze massa mee wilde stromen. Tegelijkertijd was tegen de stroom ingaan een gevecht die ik zwaar vond, en om dat te compenseren had ik behoefte aan rust en stilte op z’n tijd, om op te laden, bij te komen. Hierdoor leerde ik meditatie en yoga en spirituele rituelen kennen, en werden deze methodes voor mij manieren om het gevecht des levens, tegen de stroom ingaan, te kunnen dragen.

En toen werd ik moeder, en ging mijn hart echt volledig open. En toen ging ik een paar jaar later scheiden, kreeg ik een nieuwe liefde en vielen alle pilaren die ik tot dan toe had opgebouwd, zelfs tegen de stroom in, neer. Al mijn zekerheid was weg en een jaar later stortte ik in….

Vanaf toen ben ik een nieuwe fundering gaan opbouwen, maar met als basis mijn hart, in plaats van mijn hoofd. Hoe kan ik mijn leven richting geven vanuit mijn hart? Wat zijn mijn EigenWaarden? Vanaf dat moment ontwikkelde ik langzaam een hele andere band met God. God hoefde zich niet meer aan mij te bewijzen, ik had geen antwoord meer nodig op vragen die ik niet kon verklaren, het enige wat ik hoefde te doen, is God te voelen en erop te vertrouwen dat, hoe zwaar het leven ook is, hoeveel onrecht er ook plaatsvindt, God er is voor mij en mij nooit alleen zal laten. Hij zal mensen op mijn pad sturen die ik nodig heb en als ik op hem vertrouw en mijn hart openstel, dan zal ik precies wat ik nodig heb van God ontvangen! En precies dat ervaar ik nu al jaren, en nu zie ik ook dat mijn leven al vanaf jongs af aan door God is geleid, ook al zag ik het toen nog niet. En wat ben ik dankbaar en gezegend, nu ik weet dat het enige wat ik hoef te doen is mijn hart open te stellen, en te vertrouwen. Want sindsdien kan ik eindelijk zien hoeveel moois ik breng en hoeveel moois ik mag ontvangen.

Het verhaal van Jezus krijgt daarmee een nieuwe betekenis, want precies dit is wat hij zijn discipelen probeert te leren, je pilaren loslaten en volledig vertrouwen op God. Het verhaal van Jezus is nu voor mij de basis om mijn contact met mijn hart & God te houden en richting te geven, en de Kerk, Gospel en de Bijbel zijn voor mij manieren om Jezus te leren kennen, steeds meer en steeds beter.  Tijdens de kerkdienst op 1e Pinksterdag, werd ik geïnspireerd om niet alleen mijn contact met God te ervaren en dankbaar te zijn, maar om mijn zegeningen ook te delen, waarin ik mogelijk anderen mag inspireren dezelfde liefde, vrijheid en vertrouwen te voelen zoals ik die voel. Tegen de stroom ingaan krijgt daarmee een nieuwe betekenis, het is geen gevecht tegen de grijze massa, het is een overgave om mijn hart en God te volgen. 'As we let our own light shine, we unconsciously give others permission to do the same'.

 

Met mijn verhaal wil ik jou vertellen wat de basis is van mijn EigenWaarden, van mijn Licht. En ik zou jou willen inspireren om hetzelfde te onderzoeken voor jouzelf. Wat is de basis van jouw EigenWaarden, wat heb jij nodig om jouw Licht te laten branden? Nieuwsgierig? Op zoek naar antwoord op deze vraag? Bel of mail mij, en ik help je dit antwoord te vinden. 

Een Persoonlijk Pinksterverhaal
Audio – 4,7 MB 255 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.