Waarom is het zo belangrijk om jouw eigen licht te laten schijnen?

Gepubliceerd op 9 april 2022 om 13:07

Wij mensen zijn gewend om ons te meten aan de buitenwereld. We kijken naar de buren / (social) media / omgeving en op basis daarvan bepalen we onze doelen in het leven. Het heeft tot resultaat geleid dat velen onder ons het gelukt is om een goeie baan te krijgen, een mooie relatie, kinderen en een mooi huis. Mooie auto voor de deur, en de mogelijkheid om lekker uit eten te gaan en minimaal 1x per jaar op vakantie. Als dit je is gelukt, dan heb je het doorgaans ‘goed’ gedaan, toch? Of toch niet?

Eigenlijk kan alleen jij antwoord geven op de vraag of dit voor jou ‘goed’ is. Alleen jij weet echt of dit de bedoeling was van jouw leven. En hoe kom je daarachter? Dit kan jij alleen voelen in je Hart, in je Ziel of vanuit je intuïtie. Alleen op deze plek kan jij vinden hoe jij jouw licht kan laten schijnen, maar het is ook precies deze plek waar we onze antwoorden vaak niet uit halen.

We zijn gewend om de antwoorden op onze vragen uit onze hoofd te halen, oftewel ons ‘verstand’. Hier denken we de juiste antwoorden te hebben op al onze vragen. Welke baan wil ik hebben? Welke studie moet ik daarvoor doen? Welk huis is verstandig om te kopen? Welke partner pas het beste bij mij? Hoeveel kinderen wil ik hebben? Waar gaan we naartoe op vakantie? Hoe reageer ik op een bepaalde situatie? Allemaal vragen die je met je hart of met je hoofd kan beantwoorden. Mijn observatie is dat velen van ons gewend zijn dit met ons hoofd te beantwoorden, verstandige keuzes te maken, zodat het past in onze verwachtingen en wensen. Wat we ons minder beseffen is dat we daardoor onze keuzes baseren op angst / zekerheid en ego. Wat we nog minder realiseren is wat de consequentie is op lange termijn en op grote schaal. Ben jij je daar bewust van?

Jouw verstand heeft namelijk altijd een grens, omdat het in de eerste instantie jouw ego bedient, en niet het belang van een ander. Het waarschuwt je, zorgt dat je bepaalde zekerheid inbouwt waardoor je niet alleen komt te staan. In het dagelijks leven merken we steeds meer wat daar de uitwerking van ook is (Oordeel van anderen, oorlog, buitensluiten van mensen die anders denken, emotionele uitbarstingen).

Jouw Hart/Ziel heeft daarin geen grenzen, die zal altijd uitgaan van het belang van de ander, en zal altijd op zoek zijn naar verbinding, liefde en saamhorigheid, zelfs als de ander geheel niet lijkt op jou, of zelfs boos of verdrietig of irritant is. En ook als je daarmee een minder mooi huis hebt, geen mooie auto en niet op vakantie kan.

Waarom lukt het ons zo slecht om ons Hart te laten regeren? Nou dat komt omdat we om dat Hart een muur hebben gebouwd door de jaren heen. Die muur is een muur waar we onze pijn en trauma hebben opgeslagen door de jaren heen, bewust of onbewust. Die muur ontkennen we liever, omdat deze muur erkennen voelt vervelend, pijnlijk, angstig, boos en vaak heel verdrietig, dus we doen er alles aan om deze muur te camoufleren met een muur van plezier en afleiding en welvaart. De meerderheid van onze samenleving lukt dat prima, en heeft geen enkele behoefte hier verandering in te brengen, want ze ervaren geen belemmeringen. Inmiddels is er een steeds grotere groep die de muur van plezier, afleiding en welvaart niet lukt op te bouwen, dit is de groep die bijvoorbeeld depressieve gevoelens ervaart, of de groep die overspannen raakt, of de groep die twijfelt aan zijn of haar eigen keuzes. Deze groep wordt geconfronteerd met hun eigen muur van pijn en trauma. Op dat moment heeft men de neiging op die muur te blijven camoufleren met plezier, afleiding en welvaart. Maar wat nou als het je lukt om de muur van pijn en trauma af te brokkelen door het verdriet te erkennen, te uiten en los te laten, wat volgens mij de enige weg is naar je Hart. En hoe zou het zijn om te leren dat je die muur nooit meer zo hoog opbouwt zodat je je Hart altijd kunt voelen?

Want als je eenmaal bij je Hart bent, alleen dan kun je weten wat jouw licht is, hoe jij die kan laten schijnen en het belang van een ander gelijk aan die van jou kan zetten. Alleen dan kan je liefde ervaren voor de mens waar je nu een oordeel over hebt. Alleen dan kunnen we met elkaar de stappen maken die we te maken hebben op het gebied van milieu, gelijkwaardigheid en liefde.

Ik zeg niet dat je nooit meer je verstand moet volgen, wat ik zeg is dat wanneer je Hart altijd eerst komt, en daarna je Verstand, we ons licht kunnen laten schijnen!

Ben je nieuwsgierig naar jouw Hart/Ziel, naar jouw Licht en wil je weten hoe jij die op deze wereld kan laten schijnen? Neem dan contact met mij op via info@findyourownlight.nl

 

Liefs&Licht, Deborah

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.