De Heer is mijn herder

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 12:14

Tijdens de laatste kerkdienst van het jaar 2023 bij Chapel Avenue, op 1e kerstdag, besloot Pastor Shelton, na een inspirerende preek, te eindigen met het oplezen van Psalm 23 uit de Bijbel. Het leek alsof het niet was voorbereid, maar hij ineens een ingeving kreeg om dit te doen, omdat hij nog op zoek moest naar zijn Bijbel. De Psalm van David begint met de volgende tekst:

‘De Here is mijn herder, dus ik heb alles wat ik nodig heb!’

Deze zin bracht mij direct naar mijn jeugd, naar mijzelf als klein meisje. Deze tekst is namelijk al mijn hele leven bij mij. Al vanaf jongs af aan lees ik deze tekst in het huis van mijn opa en oma, hoor ik deze tekst wanneer ik met hen naar de kerk ga of met hen de Bijbel lees, en toen zij kwamen te overlijden op mijn 12e jaar, was het deze tekst die op de rouwkaart stond en iedere keer als ik op hun graf kom, dan lees ik deze tekst op de steen. Kortom, al mijn hele leven is deze tekst bij mij aanwezig.

Toen ik Pastor Shelton tijdens de kerstdienst deze tekst hoorde oplezen, werd ik emotioneel. Ik werd emotioneel omdat ik nu pas snap wat deze tekst betekent. Nu pas snap ik ook waarom deze zin zo belangrijk was voor mijn opa en oma. Ik snap nu ook pas hoe zij op de proef zijn gesteld in hun leven en hoe sterk hun geloof moet zijn geweest om deze zin te blijven uitspreken, hoe moeilijk hun leven soms ook is geweest. En even leek ik ook de geruststelling van mijn opa te voelen dat ik eindelijk snap wat deze tekst betekent en deze tekst nu zelf ook zo omarm zoals zij dat gedaan hebben. Hun gebeden zijn verhoord. En zo leek de cirkel voor mij rond, zo aan het einde van het jaar 2023.

Want spiritueel is dit een belangrijk jaar voor mij geweest. Waar ik eerder nog twijfelde aan de betekenis van de doop (zie blog https://www.findyourownlight.nl/blogs/1051235_inspiratie-uit-de-bijbel-deel-2 ) , heb ik dit jaar gekozen om mij te laten dopen in de naam van Jezus. Na veel gebed, gesprekken met onze Pastor over de doop heb ik de keuze durven maken. Samen met mijn man, ben ik dit voorjaar op mijn 42e verjaardag gedoopt in de prachtige Noordzee, waar God en onze kinderen getuigen waren. Naast dat dit zo’n bijzonder moment was, betekent dit ook dat ik in het dagelijks leven nog meer de verantwoordelijkheid voel om, in alles wat ik doe, de aanwezigheid van God op de eerste plaats te zetten. En geloof me, Hij is wonderbaarlijk aanwezig! Op de meest bijzondere momenten laat Hij zich zien en leid Hij mij op wegen waar ik eerder nooit van had gedacht te komen. Dit betekent ook voor mij dat Gods liefde en vergeving altijd aanwezig is, en tegelijkertijd dat ik de moed voel om eerlijk te zijn en Zijn naam uit te spreken. Maar het betekent ook voor mij dat in alles wat ik doe zichtbaar moet zijn dat ik Jezus volg, dat liefde, vergeving en de waarheid altijd in mij aanwezig moet zijn en ik eerlijk toegeef op de momenten dat dit (nog) niet lukt.

In 2024 wil ik dit voortzetten, en zal ik jullie meenemen in mijn proces hierin. Wat betekent de liefde en vergeving van Jezus eigenlijk? Wat betekent de waarheid? Hoe laat God zich zien in mijn leven en hoe pas ik dit toe in mijn dagelijks leven? Hoe vorm ik mijn EigenWaarden wanneer ik Jezus volg? En wat betekent mijn Eigen Licht ten opzichte van het Licht van Jezus? Ik kijk ontzettend uit naar hoe Jezus aanwezig gaat zijn in 2024 en hoop jullie daarin te kunnen inspireren om ook je Eigen Licht te gaan onderzoeken.

Voor nu wens ik jullie daarom Liefde, Verbinding, Verantwoordelijkheid, Gelijkwaardigheid en bovenal Vertrouwen voor 2024, en wie weet zullen we elkaar ergens gaandeweg ontmoeten.

Deborah 💫

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.